Рекомендую приготувати корисний вітамінний компот з чорної смородини в мультиварці. Напій виходить в міру солодкий, з приємним кисленьким післясмаком. Ароматний компот можна приготувати зі свіжої і з замороженої чорної смородини. На смак це ніяк не вплине.
Інгредієнти: на 10 порц.
- чорна Смородина – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з чорної смородини в мультиварці. Підготуйте інгредієнти для компоту з чорної смородини. Чорну смородину переберіть, викладіть на сито або друшляк і ретельно промийте під холодною водою, залиште на деякий час, щоб зайва волога скла, викладіть в чашу мультиварки. Ягоди вибирайте стиглі і щільні. Якщо будете використовувати заморожені ягоди, то заздалегідь розморожувати їх не потрібно.
Влийте необхідну кількість питної води кімнатної температури.
Засипте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте в залежності від власних смакових переваг. Ретельно перемішайте. Чашу мультиварки вставте в прилад, закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу виберіть режим «Суп», встановіть час приготування 40 хвилин.
Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і повністю остудіть компот з чорної смородини приблизно близько 2 годин. За бажанням процідіть компот через сито, застелене марлею, складеною в кілька шарів. Готовий компот подавайте в красивих келихах. Зберігати такий компот потрібно в холодильнику не більше двох діб.
Приємного насолоди!
Компот з чорної смородини Компот із смородини Компоти