Домашні компоти люблять діти, до того ж вони дуже корисні і багаті вітамінами. Груші і яблука завжди в достатку влітку на дачі, тому з цих фруктів найчастіше готують компоти.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 3 шт.
  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Лимонна кислота – за смаком
  • Вода питна – 1 – 1.5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з груш і яблук з лимонною кислотою на зиму? Фрукти помийте, наріжте часточками і перекладіть в каструлю.

Додайте до фруктів цукор і трохи лимонної кислоти, завдяки їй компот буде більш прозорим і придбає легку кислинку.

Влийте в каструлю воду і поставте її на плиту. Варіть компот 15-20 хвилин від моменту закипання.

Банки для компоту помийте і стерилізуйте. Розкладіть фрукти по банкам, потім влийте в них окріп до верху.

Загорніть банки кришками. Компот з груш і яблук на зиму готовий, не забудьте перенести його в прохолодний льох на зберігання.

Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компот з яблук на зиму