Домашні компоти люблять діти, до того ж вони дуже корисні і багаті вітамінами. Груші і яблука завжди в достатку влітку на дачі, тому з цих фруктів найчастіше готують компоти.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 3 шт.
- Яблука – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Лимонна кислота – за смаком
- Вода питна – 1 – 1.5 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот з груш і яблук з лимонною кислотою на зиму? Фрукти помийте, наріжте часточками і перекладіть в каструлю.
Додайте до фруктів цукор і трохи лимонної кислоти, завдяки їй компот буде більш прозорим і придбає легку кислинку.
Влийте в каструлю воду і поставте її на плиту. Варіть компот 15-20 хвилин від моменту закипання.
Банки для компоту помийте і стерилізуйте. Розкладіть фрукти по банкам, потім влийте в них окріп до верху.
Загорніть банки кришками. Компот з груш і яблук на зиму готовий, не забудьте перенести його в прохолодний льох на зберігання.
Приємного апетиту!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компот з яблук на зиму