Компот з груш добре зберігається протягом тривалого часу і виходить незвичайно смачним і дуже корисним. Груші для такого напою можна використовувати будь, адже головний його секрет – це зберігають у собі весь смак і користь цілі фрукти.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з груш на зиму на 3-х літрову банку, промиваємо груші, відрізаємо хвостики і ставимо їх варитися близько 10 хвилин. Дістаємо груші з води за допомогою шумівки.
Накладаємо груші в простерилизованную банку, заливаємо окропом і залишаємо приблизно на півгодини.
Виливаємо воду з банки в каструлю, додаємо в неї цукор і доводимо суміш до кипіння. Потім проварюємо сироп ще 5 хвилин.
Сироп заливаємо назад у банку, засипаємо лимонну кислоту.
Банку закатуємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Готовий компот зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти