Повний смаку і легкості напій, який влітку буде освіжати, а взимку – насичувати вітамінами. Готується такий компот просто, а зберігається дуже добре, що робить його ідеальним для заготівлі на зиму.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 200 гр.
- Яблука – 200 гр.
- Абрикоси – 200 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода питна – 2 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з груші, яблук і абрикосів на зиму. Абрикоси промиваємо й обсушуємо, після чого викладаємо їх в простерилизованную банку.
Яблука з грушами також промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо до абрикосам.
Заливаємо в банку крутий окріп, накриваємо кришкою і закутуємо пледом. В такому стані залишаємо банку на 15 хвилин.
Виливаємо воду в каструлю.
Перед тим, як вода закипить, засипаємо в каструлю цукор і залишаємо сироп кипіти протягом 3 хвилин.
Заливаємо сироп назад у банку, закорковуємо її і залишаємо остигати під ковдрою в перевернутому стані. Готовий компот зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів на зиму Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компот з яблук на зиму