Солодкий, ароматний компот з груш готується з додаванням меду, що надає йому красивий золотистий колір і ніжний присмак. В такому компоті зберігаються всі корисні властивості груш з-за бланшування, а зберігається він довго і практично в будь-яких умовах.
Інгредієнти: на 2 л.
- Груша – 6 шт.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода – 1.5 л
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Мед – 5 ст. л.
- Лимон – 2 гуртка
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з груш з лимонною кислотою на 2 літрову банку на зиму. Готуємо всі необхідні для приготування страви.
Промиваємо груші, розрізаємо їх на часточки і закладаємо в каструлю, де бланшируем близько 5 хвилин, засипавши лимонну кислоту.
Для сиропу заливаємо в каструлю літр води, цукор і мед. Доводимо сироп до кипіння і знімаємо з вогню.
Груші кладемо в 2-х літрову банку або розкладаємо по двох літровим банкам. Також кладемо лимон.
Заливаємо сиропом груші.
Закриваємо банку кришкою і стерилізуємо приблизно 20 хвилин. Після цього закатуємо компот, даємо йому охолонути при кімнатній температурі. Приємного апетиту!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти