Лимонна кислота надає не тільки легку кислинку солодкого компоту, але й є чудовим консервантом, який в свою чергу дає гарантію того, що ваш напій точно простоїть до зими в цілості й схоронності.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Груша – 6 – 8 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Вода – 2,7 л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот з груш з лимонною кислотою на 3 літрову банку на зиму, груші дуже ретельно промиваємо, особливо якщо вони куплені. Також, щоб видалити весь бруд, можна використовувати щіточку або губку.
Після чого ділимо груші уздовж навпіл, вирізаємо серцевину і обов’язково прибираємо хвостики. Разом з цим обов’язково стерилізуємо банку.
Потім подрібнені груші укладаємо в підготовлену банку, заповнюючи приблизно половину всього обсягу. Відразу ж вливаємо в неї окріп і залишаємо фрукти прогріватися протягом 15-20 хвилин.
Після закінчення цього часу, зливаємо воду з банок в каструлю і засипаємо цукровим піском. Доводимо сироп до кипіння і варимо ще 2 хвилини. Після виключення, додаємо трохи лимонної кислоти і добре перемішуємо.
Яблука з грушами знову заливаємо сиропом, наповнюючи банку до країв. Потім компот закатуємо простерилізованій кришкою.
Закритий компот остуджуємо в перевернутому положенні, і обов’язково загорнувши в ковдру. Остиглу банку переносимо в місце, призначене для зберігання закаток.
Бажаємо вам приємного апетиту!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти