найлегша закачування, яку можна зробити на зиму – це компот. Вам знадобиться трохи груш, вода і цукор. Щоб наповнити напій свіжістю, додайте в нього кілька гілочок свіжої м’яти.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Груша – 2,5 кг
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 3 л
  • М’ята свіжа – 1 пучок

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з груш з м’ятою на зиму. В металевий таз влийте воду, всипте цукор і лимонну кислоту. Доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини.

Груші помийте, зробіть на них кілька проколів зубочистками. Покладіть груші в киплячий сироп, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Накрийте миску кришкою і повністю остудіть груші. Потім повторіть цю процедуру ще раз.

В чисті сухі банки розкладіть груші і листя м’яти.

Сироп проваріть ще 5 хвилин після кипіння і залийте ним банки. Загорніть кришки, банки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Зберігайте компот в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти