Якщо ви любите груші, то вам обов’язково сподобається домашній компот з цих фруктів. У цілому вигляді груші краще зберігають свою цілісність, тому вибирайте для закачування компоту більш дрібні щільні плоди.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Груша – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода питна – 1 – 1.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з груші на 1 літрову банку на зиму. Груші добре промийте під проточною водою. Банку і кришку для закачування заздалегідь помийте і стерилізуйте.

Покладіть груші в банку, всипте цукор і лимонну кислоту.

Закип’ятіть воду, залийте нею банку і прикрийте кришкою.

Тепер банку з компотом потрібно простерилізувати в окропі. Поставте банку в каструлю, влийте воду і кип’ятіть 12-15 хвилин.

Після стерилізації щільно загвинтіть кришку, переверніть банку догори дном і залиште до повного охолодження. Зберігайте компот в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти