Якщо ви любите груші, то вам обов’язково сподобається домашній компот з цих фруктів. У цілому вигляді груші краще зберігають свою цілісність, тому вибирайте для закачування компоту більш дрібні щільні плоди.
Інгредієнти: на 2 л.
- Груша – 500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода питна – 1 – 1.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з груші на 1 літрову банку на зиму. Груші добре промийте під проточною водою. Банку і кришку для закачування заздалегідь помийте і стерилізуйте.
Покладіть груші в банку, всипте цукор і лимонну кислоту.
Закип’ятіть воду, залийте нею банку і прикрийте кришкою.
Тепер банку з компотом потрібно простерилізувати в окропі. Поставте банку в каструлю, влийте воду і кип’ятіть 12-15 хвилин.
Після стерилізації щільно загвинтіть кришку, переверніть банку догори дном і залиште до повного охолодження. Зберігайте компот в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти