Якщо ви пробували компоти з яблук і інших сезонних фруктів, то ви з першого ковтка відчуєте різницю. Адже компот із стиглих груш виходить набагато м’якше, ніжніше і ароматні. А для того, щоб підсилити аромат і відтінити їх солодкість, сміливо додавайте спеції начебто кориці або гвоздики.
Інгредієнти: на 2 л.
- Груша – 5 – 6 шт.
- Цукор-пісок – 180 – 200 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот з груші на 2-х літрову банку на зиму, плоди ретельно промиваємо, ділимо на кілька частин і акуратно вирізаємо серцевину. Якщо шкірка більш товста, то її краще зрізати. Для приготування смачного компоту рекомендуємо брати стиглі та соковиті груші з неймовірним ароматом.
Четвертинки груш перекладаємо в глибоку каструлю і заливаємо холодною водою.
Спочатку доводимо вміст до стану кипіння, а потім поступово зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 15.
Груші укладаємо в простерилизованную банку, а їх відвар залишаємо в каструлі.
Відразу ж додаємо цукровий пісок, добре розмішуємо і доводимо сироп до стану кипіння.
Киплячий солодкий відвар заливаємо в банку з грушами, наповнюючи її до самого горлечка.
Після чого закатуємо компот раніше простерилізованій кришкою, охолоджуємо до кімнатної температури і відправляємо зберігатися в прохолодне місце на тривалий час.
Бажаємо Вам смачних компотів!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти