Якщо у вашій родині люблять компоти, спробуйте приготувати варіант з кавуна. Напій має приємний специфічний смак. Готується просто, як і все компоти, а в потрібний момент порадує домашніх натуральним смаком і безпечним складом.
Інгредієнти: на 4 л.
- М’якоть кавуна – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з кавуна без стерилізації на зиму .Готуємо кавун: ріжемо його на шматки, вирізаємо м’якоть, видаляємо всі кісточки. Нарізаємо виділену м’якоть невеликими кубиками.
Тепер варимо сироп: у каструлю вливаємо воду і додаємо цукровий пісок. Ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння.
У киплячий сироп закладаємо нарізаний кавун, акуратно перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо три-чотири хвилини, не більше, щоб ніжна м’якоть не стала кашею.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. У стерильні банки шумівкою розкладаємо шматочки кавунової м’якоті. Залишився сироп доводимо до кипіння, варимо одну хвилину і заливаємо їм кавуни в банках.
Закочує банки з компотом кришками, перевертаємо їх догори дном для перевірки герметичності. Даємо повністю охолонути. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Кавун на зиму в банках Компот з кавуна на зиму на 3-х літрову банку