Кожен сорт чорної смородини помітно відрізняється за смаком, що робить компоти кожної господині несхожими один на одного. Однак зібравши урожай стиглих і неймовірно соковитих ягід, ваш напій не може вийти несмачним. Більше того, мало хто не полюбить збалансоване поєднання кислуватою смородини і природного солодощі малини.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Малина – 1 ст.
  • чорна Смородина – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1,5 – 2 склянки
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з малини і чорної смородини на 3 літрову банку на зиму. Спочатку уважно переглядаємо ягоди малини. Для більшої впевненості їх краще ненадовго замочити у підсоленій воді. Таким чином, ми позбавимося від черв’яків і іншого сміття. Потім ягоди відкидаємо на друшляк і залишаємо просушуватися.

Чорну смородину знімаємо з гілочок і ретельно промиваємо. Потім промиті ягоди відкидаємо на друшляк, щоб позбавитися від зайвої вологи.

Так як компот закриваємо на зиму, то нам необхідно підготувати банки. Спочатку ми їх промиваємо з содою або будь-яким іншим миючим засобом, а потім стерилізуємо над парою. Також можна вдатися до використання духової шафи або мікрохвильовки.

До цього етапу ми встигли підготувати банки і просушити ягоди, потім переходимо безпосередньо до приготування компоту. На дно банок опускаємо ягоди малини і чорної смородини, при цьому чергуючи їх один з одним. Поверх ягід насипаємо цукровий пісок.

Заливаємо вміст крутим окропом і прикриваємо кришкою. Відправляємо стерилізуватися компот в каструлю з гарячою водою, застеливши на дно рушник. Стерилізація займе приблизно 10-15 хвилин вашого часу. Після чого банки з компотом витягуємо з каструлі і закатуємо простерилизованными кришками за допомогою кухонного ключа. Готовий напій остуджуємо в перевернутому стані, загорнувши в ковдру, і відправляємо на зберігання.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Компот з малини на 1 літрову банку Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з малини та смородини Компоти Малина на зиму