Кожен сорт чорної смородини помітно відрізняється за смаком, що робить компоти кожної господині несхожими один на одного. Однак зібравши урожай стиглих і неймовірно соковитих ягід, ваш напій не може вийти несмачним. Більше того, мало хто не полюбить збалансоване поєднання кислуватою смородини і природного солодощі малини.
Інгредієнти: на 3 л.
- Малина – 1 ст.
- чорна Смородина – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1,5 – 2 склянки
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з малини і чорної смородини на 3 літрову банку на зиму. Спочатку уважно переглядаємо ягоди малини. Для більшої впевненості їх краще ненадовго замочити у підсоленій воді. Таким чином, ми позбавимося від черв’яків і іншого сміття. Потім ягоди відкидаємо на друшляк і залишаємо просушуватися.
Чорну смородину знімаємо з гілочок і ретельно промиваємо. Потім промиті ягоди відкидаємо на друшляк, щоб позбавитися від зайвої вологи.
Так як компот закриваємо на зиму, то нам необхідно підготувати банки. Спочатку ми їх промиваємо з содою або будь-яким іншим миючим засобом, а потім стерилізуємо над парою. Також можна вдатися до використання духової шафи або мікрохвильовки.
До цього етапу ми встигли підготувати банки і просушити ягоди, потім переходимо безпосередньо до приготування компоту. На дно банок опускаємо ягоди малини і чорної смородини, при цьому чергуючи їх один з одним. Поверх ягід насипаємо цукровий пісок.
Заливаємо вміст крутим окропом і прикриваємо кришкою. Відправляємо стерилізуватися компот в каструлю з гарячою водою, застеливши на дно рушник. Стерилізація займе приблизно 10-15 хвилин вашого часу. Після чого банки з компотом витягуємо з каструлі і закатуємо простерилизованными кришками за допомогою кухонного ключа. Готовий напій остуджуємо в перевернутому стані, загорнувши в ковдру, і відправляємо на зберігання.
Бажаємо вам приємного апетиту!
Компот з малини на 1 літрову банку Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з малини та смородини Компоти Малина на зиму