В якості альтернативи до попереднього компоту сміливо спробуйте цей варіант. Червона смородина відрізняється більш нейтральним смаком, що вдало заповнює лимонна кислота. У свою чергу вона додає напою не тільки легку кислинку, але і забезпечує йому довге зберігання.
Інгредієнти: на 3 л.
- Малина – 1 – 1,5 склянки
- Смородина червона – 1 склянка
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Вода – 2,5 л
- Лимонна кислота – 0,25 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з малини й порічок на 3 літрову банку на зиму. Чим більше уваги приділимо ягодам, тим смачніше вийде компот. Для приготування нам необхідно перебрати ягоди малини, за бажанням їх можна замочити. Потім ми їх кілька раз промиваємо і залишаємо в друшляку, щоб з них стікала вся зайва рідина.
Не нехтуємо підготовкою смородини. Ягоди можна знімати з гілочок, так і залишати на них. Головне, їх потрібно ретельно промити і просушити.
Поки ягоди обсыхают, можна підготувати банки. Для цього ємності вимиваємо з содою і стерилізуємо разом з кришками. Вибирайте будь-який спосіб на ваш розсуд. Потім на дно підготовлених банок викладаємо смородину, а потім малину. Заливаємо ягоди окропом і залишаємо прогріватися хвилин 10.
Після закінчення цього часу зливаємо воду в каструлю і додаємо в неї цукор. Всі добре розмішуємо і ставимо на невеликий вогонь. Кип’ятимо цукровий сироп приблизно 3-4 хвилини. Після чого відразу вимикаємо і додаємо в нього лимонну кислоту.
Готовий цукровий сироп, на основі ягідного відвару, повертаємо в банки до ягід і закочує їх стерильними кришками. Після чого, наповнені банки прикриваємо кришкою і ставимо в каструлю з киплячою водою. Цей процес стерилізації займе 15 хвилин. Після закінчення цього часу готовий компот закорковуємо, перевертаємо і накриваємо кришкою. Залишаємо так до повного охолодження і тільки потім переставляємо в прохолодне місце.
Бажаємо вам приємного апетиту!
Компот з малини Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з малини на зиму Компот із смородини Компот із червоної смородини на зиму Малина на зиму