На перший погляд може здатися повна несумісність солодкої ягоди і кислого лимона, що звичайно помилковий міф, який потрібно якомога швидше розвіяти. Такий напій зберігає в собі корисні властивості кожного компонента, які просто необхідні організму взимку. Також відмінним варіантом подачі буде узвар з медом або сухофруктами.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Малина – 2,5 – 3 склянки
  • Лимон – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Готувати компот з малини з лимоном на 3 літрову банку на зиму просто! Спочатку промиємо і просушити ягоди малини. У процесі підготовки намагаємося не деформувати плоди ягід, щоб вони радували не тільки своїм смаком, але і зовнішнім виглядом.

Потім вимиваємо лимон і довільно нарізаємо його часточками. По можливості витягуємо з часточок кісточки.

В каструлю, заливаємо воду і розчиняємо у ній цукровий пісок. Доводимо сироп до кипіння і опускаємо в нього ягоди. Варимо малину протягом 15 хвилин, потім додаємо туди лимон і продовжуємо кип’ятити 2-3 хвилини.

Перед тим як наповнювати банки компотом, їх необхідно добре промити і простерилізувати. При цьому можна використовувати абсолютно будь-який вид стерилізації. Не забуваємо приділити час і кришок.

Компот в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим банкам, і, прикривши кришкою, опускаємо їх у каструлю з киплячою водою. Також перед стерилізацією компоту на дно каструлі укладаємо бавовняну рушник. На цей процес знадобиться хвилин 10-15. Після чого малиновий компот закатуємо кришками, перевертаємо і остуджуємо, загорнувши в ковдру.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот з малини Компот з малини на зиму Компоти Малина на зиму