Компот виходить приємним на смак і в міру солодким. Скибочки кабачків схожі на консервовані ананаси, тому їх можна додавати у випічку або використовувати в якості десерту.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 2 л
- Кабачки – 600 гр.
- Обліпиха – 300 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з обліпихи і кабачків на зиму на 3-літрову банку. Спочатку підготуємо воду для заливки інгредієнтів в банку. Наливаємо її в каструлю і доводимо до кипіння. Паралельно перебираємо і промиваємо обліпиху холодною водою. Потім викладаємо її в друшляк, щоб висохла.
Тепер переходимо до нарізки кабачка. В залежності від того, молодий він чи старий, шкірку потрібно зрізати (якщо кабачок старий), або ні (якщо кабачок молодий). Розрізаємо кабачок і видаляємо серцевину. Нарізаємо овоч невеликими шматочками.
Банку для компоту і кришку очищаємо содовим порошком. Потім тару промиваємо і стерилізуємо. Це можна зробити будь-яким доступним способом. Викладаємо інгредієнти в банку. Заливаємо їх закипілої водою.
Прикриваємо банку кришкою і залишаємо на 15 хвилин. Потім воду слід злити в каструлю, а банку знову накрити кришкою. Висипаємо в каструлю цукор і доводимо солодку рідину до кипіння. Проварюємо сироп близько трьох хвилин. Заливаємо його в банку.
Закатуємо компот з допомогою закаточной машинки і відразу ж перевертаємо банку кришкою вниз. Закутуємо ємність теплим пледом, щоб компот охолов. Потім зберігаємо його в коморі.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму Компоти