Компот з персиків часто доповнюють різними ягодами і фруктами, в тому числі і абрикосами, адже ці фрукти дозрівають майже одночасно. Комбінуючи персики з цими добавками в різному співвідношенні, у вас завжди буде новий смак напою, та й фрукти з компоту дуже смачні. Персик і абрикос дуже схожі, але в міксті надають компоту більш насичені смак і аромат. Готується такий компот методом подвійного заливки і без стерилізації.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Персик – 400 гр.
  • Абрикоси – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як почати готувати компот з персиків і абрикосів на зиму? Вибрані для компоту щільні зрілі абрикоси промийте під проточною водою, розріжте по борозенці на половинки і видалити кісточку.

Таким же чином підготуйте персики, тільки половинки персиків наріжте на скибочки середньої товщини.

Банку для цієї заготовки промийте з харчовою содою, добре промийте і стерилізуйте будь-яким способом. Потім у підготовлену банку вкладіть половинки цих фруктів.

В окремій каструлі закип’ятіть розраховане на банку кількість чистої води і залийте окропом шматочки фруктів, заповнюючи банку водою до самого верху. Потім банку прикрийте прокип’яченої кришкою і залиште на 20 хвилин.

Після закінчення цього часу воду з банки через спеціальну кришку злийте назад в каструлю, насипте вказане в рецепті кількість цукру, перемішайте і поваріть сироп 3 хвилини. До кінця варіння розчиніть в сиропі щіпку лимонної кислоти.

Горчим сиропом залийте шматочки персиків і абрикосів у банку і її відразу герметично закупорьте. Банку поставте на кришку, накрийте теплим покривалом і залиште до повного охолодження. Ваш компот з персиків і абрикосів готовий. Перенесіть його для зберігання в темне холодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот з абрикосів з лимонною кислотою на зиму Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму