Цитрусові (апельсин та лимон) додають звичайному персикового компоту новий насичений смак, і своїми кислинкою і ароматом зменшують зайву нудотність такого компоту і роблять його схожим на відомий напій «Фанту», тільки без газованої води. Персики вибирають зрілі і щільні, а цитрусові використовують замість з цедрою. Готується компот методом подвійного заливки.
Інгредієнти: на 3 л.
- Персик – 0.5 кг
- Апельсин – 4 склянки
- Лимон – 2 склянки
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 1.7 л.
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з персиків з апельсином і лимоном на зиму смачний! Персики добре промийте під проточною водою і по борозенці розріжте навпіл, потім видаліть кісточки. Ретельно і зі щіточкою промийте апельсини і лимони. Потім наріжте їх на гуртки середньої товщини.
Банки помийте з харчовою содою і стерилізуйте заздалегідь зручним для вас способом. У кожну банку покладіть половинки персиків, не менше 0,5 кг на 3-літрову банку, і додайте до них гуртки цитрусових.
Закип’ятіть чисту воду в розрахунку на кількість банок. Потім залийте окропом фрукти в банках, прикрийте їх прокип’яченими кришками і залиште на 30-40 хвилин. Можете банки на цей час прикрити махровим рушником.
Після закінчення цього часу гарячу воду з банок злийте через спеціальну кришку в окрему каструлю. До цієї воді насипте розраховане кількість цукру зваріть сироп. Води в каструлю ще трохи долийте, так як частина рідини зазвичай вбирається фруктами. Сироп поваріть 2-3 хвилини на невеликому вогні.
Потім гарячим сиропом повторно залийте фрукти в банки, заповнюючи їх до самого верху.
Компот в банках відразу герметично закупорьте. Потім банки з компотом поставте на кришки, укутайте теплим покривалом і залиште на ніч для остигання. Компот з персиків з апельсином і лимоном готовий. Перенесіть його на зберігання в темне прохолодне місце.
Смачних і вдалих заготовок!
Компот з персиків Компот з персиків без стерилізації на зиму Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму Компоти