Цитрусові (апельсин та лимон) додають звичайному персикового компоту новий насичений смак, і своїми кислинкою і ароматом зменшують зайву нудотність такого компоту і роблять його схожим на відомий напій «Фанту», тільки без газованої води. Персики вибирають зрілі і щільні, а цитрусові використовують замість з цедрою. Готується компот методом подвійного заливки.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Персик – 0.5 кг
  • Апельсин – 4 склянки
  • Лимон – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 1.7 л.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з персиків з апельсином і лимоном на зиму смачний! Персики добре промийте під проточною водою і по борозенці розріжте навпіл, потім видаліть кісточки. Ретельно і зі щіточкою промийте апельсини і лимони. Потім наріжте їх на гуртки середньої товщини.

Банки помийте з харчовою содою і стерилізуйте заздалегідь зручним для вас способом. У кожну банку покладіть половинки персиків, не менше 0,5 кг на 3-літрову банку, і додайте до них гуртки цитрусових.

Закип’ятіть чисту воду в розрахунку на кількість банок. Потім залийте окропом фрукти в банках, прикрийте їх прокип’яченими кришками і залиште на 30-40 хвилин. Можете банки на цей час прикрити махровим рушником.

Після закінчення цього часу гарячу воду з банок злийте через спеціальну кришку в окрему каструлю. До цієї воді насипте розраховане кількість цукру зваріть сироп. Води в каструлю ще трохи долийте, так як частина рідини зазвичай вбирається фруктами. Сироп поваріть 2-3 хвилини на невеликому вогні.

Потім гарячим сиропом повторно залийте фрукти в банки, заповнюючи їх до самого верху.

Компот в банках відразу герметично закупорьте. Потім банки з компотом поставте на кришки, укутайте теплим покривалом і залиште на ніч для остигання. Компот з персиків з апельсином і лимоном готовий. Перенесіть його на зберігання в темне прохолодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Компот з персиків Компот з персиків без стерилізації на зиму Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму Компоти