Якщо ви турбуєтеся про те, що приготований вами компот може не достояти до зими, зверніть свою увагу на цей рецепт. У ньому використовується інгредієнт, який зможе розвіяти всі ваші сумніви і страхи, дозволивши приступити до підготовки такого незвичайного напою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Персик – 320 гр.
- Цукор-пісок – 280 гр.
- Вода – 2,2 л.
- Ванільний цукор – 2 ст. л.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з персиків з кісточками на зиму. Для початку нам необхідно підготувати персики. Промиваємо їх кілька разів під теплою водою. Щоб точно прибрати з поверхні фруктів всі забруднення, можете вимити їх з милом. Після цього витираємо персики кухонним рушником і відкладаємо в сторону. Наповнюємо невелику каструлю водою і ставимо її на плиту. Чекаємо, коли вода почне кипіти. Ошпарюємо персики окропом. Потім перекладаємо їх у друшляк і охолоджуємо. Знімаємо з фруктів шкірку. Відкладаємо готові персики в бік.
Приступаємо до стерилізації банок. Для початку промиваємо банки з содою. Кришки ошпарюємо і відкладаємо в сторону. Наповнюємо чайник холодною водою і ставимо її на вогонь. Коли з його носика почне виходити пара, помістіть на нього банку і тримайте її в такому положенні приблизно 2-3 хвилини. Після цього переставте її на рушник і залиште сохнути.
Переходимо до приготування цукрового сиропу. Наповнюємо невелику каструлю водою і ставимо її на вогонь. Дочекайтеся, коли вода почне закипати. Поступово додавайте в неї цукровий пісок, постійно розмішуючи розчин. Кількість цукру може змінюватись в залежності від того, наскільки солодкий компот ви хочете отримати. Сильно концентрований напій можна буде розбавити водою, збільшивши його кількість. Коли весь цукор розчиниться, додайте до сиропу 2 столові ложки ванільного цукру. Ще раз все добре перемішайте. В останню чергу додайте лимонну кислоту. Завдяки цьому інгредієнту компот буде зберігатися набагато довше. Коли сироп буде готовий, вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити. Тепер нам необхідно його процідити. Для цього можете використовувати марлю. Завдяки цьому компот буде виглядати набагато привабливіше.
Розкладіть по банках почищені персики. Залийте їх цукровим сиропом і накрийте кришкою. Покладіть на дно каструлі невелику ганчірочку. Поставте на неї банку і залийте все невеликою кількістю води. Перемістіть цю конструкцію на плиту. Коли вода почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму і стерилізують банку ще протягом 20-25 хвилин. Після цього переставте її не рушник і закрутіть кришку. Переверніть банку і додайте її на рушник. Завдяки гарячому компоту кришка буде піддана додатковій термічній обробці. Загорніть банки в плед і дочекайтеся, коли вони повністю охолонуть. Потім віднесіть їх в саме сухе і прохолодне місце у вашому будинку.
Компот з персиків готовий. Ви можете трохи поекспериментувати в процесі його приготування, додаючи різні інгредієнти. Так смак напою придбає незвичні нотки. Такий компот з успіхом гідний до зими і порадує вас в холодну погоду. Настав час сходити в магазин і купити всі необхідні інгредієнти для його приготування. Бажаю удачі!
Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму Компот з персиків на зиму Компоти