Компот з персика як смачного і соковитого південного фрукта люблять багато. Персики містять мало цукру і в них немає кислоти, тому компот з них потребує додаткової стерилізації, адже хочеться зберегти його на зиму. Для компоту вибирають щільні і не перестиглі фрукти і найчастіше консервують з шкіркою, щоб вони не стали кашею.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Консервовані персики – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода питна – 2.5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з персиків зі стерилізацією на зиму? Вибрані для приготування компоту на зиму персики моєму під проточною водою і обсушуємо серветкою. При виборі персиків пам’ятайте, що рожеві і білі плоди найбільш солодкі, а жовті більш ароматні.

Банки для цієї заготовки заздалегідь моєму з харчовою содою і стерилізуємо будь-яким способом. Потім у підготовлені банки розкладаємо чисті персики. Прямо в кожну банку насипаємо по дві склянки цукру, не менше, так як цукор буде консервантом.

В окремому посуді кип’ятимо чисту воду з розрахунку на ваше кількість банок заготовки. Потім заливаємо окропом персики в банки, заповнюючи їх до самого верху. Банки накриваємо чистими кришками.

Потім персиковий компот стерилізуємо. Для цього у велику каструлю ставимо банку з компотом, постеливши під неї рушник, і заливаємо теплою водою до рівня плічок банки. Стерилізуємо на невеликому вогні і час вважаємо від початку кипіння води. Воно залежить від об’єму тари. Для 3-літрової банки потрібно 35-40 хвилин, для літрової – 12-15 хвилин.

Після закінчення часу стерилізації банки спеціальним пристосуванням витягуємо з каструлі, відразу герметичного закорковуємо і залишаємо до повного охолодження в перевернутому стані і під махровим рушником.

Компот з персиків зі стерилізацією готовий. Переносимо його на зберігання в темне і прохолодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Компот з персиків Компот з персиків на зиму Компоти