Напій, приготований з садових фруктів дуже багатий корисними речовинами і мікроелементами, які дуже потрібні людському організму в зимовий період. Вміст вітаміну С зашкалює в домашніх яблуках і сливах, а значить, цим компотом можна замінити прийом аскорбінки.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ранетки – 400 гр.
- Сливи мариновані – 4 – 6 шт.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода питна – 1.8 – 2 л
Процес приготування:
Як приготувати компот з ранеток і слив на зиму? Яблука і сливи промиваємо, видаляємо хвостики, але шкірку і кісточки залишаємо не зворушеним. У цьому рецепті використовуються цільні плоди.
Підготовлені інгредієнти перекладаємо в стерильну трилітрову банку і заливаємо окропом. Для прогрівання, як правило, достатньо 10-15 хвилин.
Далі рідина переливаємо в каструлю відповідного розміру, додаємо цукровий пісок і перемішуємо.
Сироп довести до кипіння і тонкою цівкою залити в банку (заливати необхідно акуратно, щоб скло не тріснуло)
Заповнену тару закатуємо і перевертаємо догори дном, закутуємо пледом і залишаємо остигати. Зберігаємо в прохолодному місці без потрапляння прямих сонячних променів.
Компоти