«Вітамінний напій з дачних фруктів з додаванням ягід – це саме те, що потрібно кожній людині в зимовий період, так як, незважаючи на теплову обробку, інгредієнти зберігають більшу частину вітамінів і мікроелементів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ранетки – 200 гр.
- чорна Смородина – 400 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода питна – 1.8 – 2.2 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот з ранеток і смородини на зиму? Необхідно підготувати основні складові майбутнього компоту: яблука ретельно промиваємо і видаляємо всі зіпсовані ділянки, смородину також промиваємо і відокремлюємо ягоди від гілочок.
Яблука нарізаємо невеликими кубиками або скибочками, обов’язково очистити від серцевини і кісточок.
Ягоди викладаємо на друшляк і промиваємо ще раз, краще це робити під струменем води.
Підготовлені інгредієнти перекладаємо в банку і засипаємо цукровим піском.
В каструлі відповідного розміру або чайнику, кип’ятимо воду і заливаємо в банки до самого горлечка» (банки обов’язково повинні бути простерилизованными).
Тару одразу закатуємо за допомогою спеціальної машинки, ставимо на кришки і вкриваємо рушником. Зберігаємо в погребі, підвалі або на балконі. Приємного апетиту!
Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Чорна смородина на зиму