«Вітамінний напій з дачних фруктів з додаванням ягід – це саме те, що потрібно кожній людині в зимовий період, так як, незважаючи на теплову обробку, інгредієнти зберігають більшу частину вітамінів і мікроелементів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 200 гр.
  • чорна Смородина – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода питна – 1.8 – 2.2 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з ранеток і смородини на зиму? Необхідно підготувати основні складові майбутнього компоту: яблука ретельно промиваємо і видаляємо всі зіпсовані ділянки, смородину також промиваємо і відокремлюємо ягоди від гілочок.

Яблука нарізаємо невеликими кубиками або скибочками, обов’язково очистити від серцевини і кісточок.

Ягоди викладаємо на друшляк і промиваємо ще раз, краще це робити під струменем води.

Підготовлені інгредієнти перекладаємо в банку і засипаємо цукровим піском.

В каструлі відповідного розміру або чайнику, кип’ятимо воду і заливаємо в банки до самого горлечка» (банки обов’язково повинні бути простерилизованными).

Тару одразу закатуємо за допомогою спеціальної машинки, ставимо на кришки і вкриваємо рушником. Зберігаємо в погребі, підвалі або на балконі. Приємного апетиту!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Чорна смородина на зиму