Свіжий і ароматний напій з солодких райських яблучок і соковитого стиглого винограду – це класика, знайома кожному з дитинства. Вашій увазі надаємо простий і швидкий рецепт компоту на банку об’ємом два літри.
Інгредієнти: на 2 л.
- Ранетки – 200 гр.
- Яблука – 150 – 200 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Лимон – 0.33 шт.
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Готувати компот з ранеток і винограду на 2-літрову банку на зиму просто! Для початку підготуємо і промиємо все інгредієнти: яблука, виноград, лимон і фільтрована вода.
Виноград перебираємо, залишаючи тільки цільні ягоди без пошкоджень і слідів гниття, відокремлюємо від гілок виноградника. Ранетки нарізаємо часточками, якщо плоди великі, і на четвертинки, якщо дрібні яблучка.
Промиті і нарізані інгредієнти перекладаємо в каструлю з емальованим покриттям.
Вміст посуду заливаємо водою і даємо настоятися протягом 2-3 годин.
Потім додаємо нарізаний лимон і 180 грам цукрового піску. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо не більше 7-10 хвилин.
Весь вміст каструлі акуратно виливаємо в заздалегідь простерилизованную дволітрову банку за допомогою черпака.
Відразу ж приступаємо до закочування стерильними кришками. Готовий компот перевертаємо і залишаємо остуджуватися.
Компот з винограду на 2-х літрову банку на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти