Яблучно-виноградний компот – це один з найпоширеніших варіантів заготовок на зиму, адже цей смак знайомий нам з дитинства. А в поєднанні з лимоном, який надає неповторну кислинку, напій стає ще цікавіше.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 4 – 5 шт.
  • Виноград – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимон 0.25 шт.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з ранеток і винограду на 3-літрову банку на зиму просто! Виноград ретельно перебираємо (прибираючи всі зіпсовані ягоди), промиваємо і відокремлюємо від гілочок. У цей час у каструлю вливаємо 3 літри води і ставимо кип’ятитися.

Яблука нарізати на четвертинки і видалити насінну коробочку. Якщо у вас дрібні ранетки, то можна залишити цілком, видаливши хвостики. Рекомендується зверху збризнути лимонним соком, для того, щоб плоди не змінили свій колір.

Підготовлені інгредієнти перекладаємо в чисту трилітрову банку і додаємо кілька часточок лимона для смаку і аромату.

Наповнену тару заливаємо окропом до «шийки», прикриваємо кришкою і залишаємо настоятися протягом 15-20 хвилин.

Далі зливаємо воду і повертаємо на плиту, доводячи до кипіння вдруге. Поки рідина закипає, ранетки з виноградом і часточками лимона засипаємо цукровим піском.

Як тільки вода почне булькати, відразу ж заливаємо банки і закатуємо.

Готовий компот ставимо на кришки і прикриваємо рушником або ковдрою до повного охолодження. Зберігати бажано в льосі або підвалі. Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду Компоти