Компот з суниці сам по собі дуже легкий, бо як сік у цих ягодах не такий концентрований і насичений, як у вишні або смородині. Тому такий напій буде добре втамовувати спрагу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 2,5 л
  • Суниця – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з суниці без стерилізації на зиму смачний! Переберіть ягоди, щоб серед них не траплялися підгнилі та недозрілі. Обірвіть чашолистки і акуратно промийте під проточною водою. Відкиньте на друшляк і залиште на деякий час, щоб стекла зайва волога.

залийте Воду в каструлю і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння.

в друшляку Ягоди занурте в каструлю з киплячою водою на кілька хвилин. Таким чином ягоди будуть поступово віддавати сік.

По мірі варіння періодично як би загребайте друшляком нову порцію води, так як вона не може вільно циркулювати і прогрівати ягоду. Потримайте так суницю протягом 5 хвилин, потім акуратно перекладіть в банку, в якій буде робитися закачування.

В каструлю з сиропом додайте цукор і варіть, постійно помішуючи, до повного його розчинення та легкого загустіння. За необхідності знімайте з поверхні піну, що утворюється.

Залийте отриманим сиропом ягоди, краще в декілька підходів, щоб банку встигала прогрітися і не тріснула. Якщо сироп уварился занадто сильно, долийте зверху окріп.

Загорніть банку кришкою під ключ, поставте догори дном на складений рушник і укутайте ковдрою. Залиште компот до повного охолодження, а потім приберіть на зберігання в темне і прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Компот із суниці на зиму Компоти Узвар із суниць Узвар із суниць у 3-х літрових банках на зиму