Лимонна кислота використовується як природний консервант додається до компот для збереження яскравості кольору і більш тривалого зберігання закачування.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 2,5 л
  • Суниця – 600 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з суниці з лимонною кислотою на зиму смачний! Ретельно переберіть суницю, щоб в компот не потрапили підгнилі та недозрілі ягоди. Акуратно промийте її під проточною водою, намагаючись не пошкодити плоди, і розкладіть на рушник, щоб плоди підсохли.

Банку попередньо добре вимийте, а ще краще – стерилізуйте. Це можна зробити за допомогою окропу, пари, в духовці або в мікрохвильовій печі. Виберіть найбільш зручний для вас спосіб, головне після цього дайте посуді охолонути і обсохнути. Потім наповніть її ягодами приблизно на третину.

Прикрийте банку кришкою і залиште на 15-20 хвилин. За цей час з ягід має виділитися достатню кількість соку.

Акуратно злийте воду з соком в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть буквально 1 хвилину, зніміть з плити і перелийте сік назад у банку. Прикрийте кришкою і дайте настоятися протягом 15 хвилин.

Знову злийте рідину з банки в сотейник, додайте цукор і лимонну кислоту і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть до тих пір, поки цукор не розчиниться. Зазвичай це близько 1-3 хвилин, за підсумком сік повинен буде нагадувати сироп.

Акуратно в декілька заходів влийте сироп в банку, щоб вона не тріснула, загорніть кришкою під ключ і поставте догори дном на рушник. Укрийте зверху щільним пледом або ковдрою і залиште до повного охолодження, потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Компот із суниці на зиму Компоти Узвар із суниць у 3-х літрових банках на зиму