Лимонна кислота використовується як природний консервант додається до компот для збереження яскравості кольору і більш тривалого зберігання закачування.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 2,5 л
- Суниця – 600 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 250 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з суниці з лимонною кислотою на зиму смачний! Ретельно переберіть суницю, щоб в компот не потрапили підгнилі та недозрілі ягоди. Акуратно промийте її під проточною водою, намагаючись не пошкодити плоди, і розкладіть на рушник, щоб плоди підсохли.
Банку попередньо добре вимийте, а ще краще – стерилізуйте. Це можна зробити за допомогою окропу, пари, в духовці або в мікрохвильовій печі. Виберіть найбільш зручний для вас спосіб, головне після цього дайте посуді охолонути і обсохнути. Потім наповніть її ягодами приблизно на третину.
Прикрийте банку кришкою і залиште на 15-20 хвилин. За цей час з ягід має виділитися достатню кількість соку.
Акуратно злийте воду з соком в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть буквально 1 хвилину, зніміть з плити і перелийте сік назад у банку. Прикрийте кришкою і дайте настоятися протягом 15 хвилин.
Знову злийте рідину з банки в сотейник, додайте цукор і лимонну кислоту і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть до тих пір, поки цукор не розчиниться. Зазвичай це близько 1-3 хвилин, за підсумком сік повинен буде нагадувати сироп.
Акуратно в декілька заходів влийте сироп в банку, щоб вона не тріснула, загорніть кришкою під ключ і поставте догори дном на рушник. Укрийте зверху щільним пледом або ковдрою і залиште до повного охолодження, потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Компот із суниці на зиму Компоти Узвар із суниць у 3-х літрових банках на зиму