Швидкий варіант закачування виноградного компоту цілими гронами, завдяки цьому, часу на приготування йде в два рази менше, так як не потрібно кожну ягідку відокремлювати від гілочок.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград Ізабелла – 400 – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з винограду Ізабелла з гілочками на 3-літрову банку на зиму, ягоди ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти зайвій воді. Кожен плід необхідно перевірити на сліди гниття.

В простерилізовані банки кладемо грона «Ізабелли», заповнюючи тару, приблизно на 1/3.

В каструлі змішуємо воду з цукровим піском і варимо 5 хвилин після закипання, постійно помішуючи, до повного розчинення солодких кристалів. Гарячим розчином заливаємо банки з ягодами по самі краї.

Одразу ж виробляємо закатку за допомогою спеціальної машинки (кришки слід брати жерстяні і заздалегідь обдати їх окропом).

Наповнену тару перевертаємо догори дном і накриваємо теплим пледом або ковдрою – для поступово охолодження.

Через добу прибираємо банки в темне прохолодне місце, відмінно підходять погріб, підвал або балкон.

Компот з винограду Компот з винограду Ізабелла на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму