Чим більше ягід винограду використовується в процесі варіння, тим більш концентрованим виходить компот. Сорт плодів може бути будь-яким. Краще всього використовувати кишмиш, так як він не містить кісточок.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Як почати готувати компот з винограду на 3-літрову банку без стерилізації на зиму? Промиваємо грона винограду спочатку теплою, а потім холодною водою. Зручніше за все зробити це з допомогою друшляка. Коли зайва рідина стече, і ягоди обсохнуть, виноград можна буде відокремити від гілочок.

Посуд для закачування компоту слід вибирати дуже ретельно. Слідкуйте за тим, щоб не було тріщин і сколів. Очищаємо банку і кришку содою. Промиваємо їх проточною водою і стерилізуємо.

Заповнюємо виноградинами очищену банку. Піддаємо необхідну кількість води очищенню, а потім наливаємо її в каструлю.

Коли рідина закипить, заливаємо нею виноград в банку. Накриваємо горлечко ємності кришкою. Наполягаємо компот 10 хвилин. Потім зливаємо рідину в каструлю і додаємо в неї цукор. Поки настій закипає, перемішуємо цукор до повного розчинення.

Заливаємо сиропом виноград в банку і закатуємо ємність. Перевертаємо і закутуємо. Коли компот повністю охолоне в природному середовищі, ставимо банку в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду без стерилізації на 3-х літрову банку Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду Компоти