Багатьом до смаку, більше подобаються компоти-асорті, адже різні ягоди і фрукти в тандемі дають напою новий смак. Одним з таких варіантів буде компот з вишень і яблук. Одночасно з вишнею дозрівають яблука «Білий налив» і «Ранетки», і вони чудово доповнюють вишневий компот. Домашній вишнево-яблучний компот відмінно замінить будь магазинний напій з консервантами і барвниками, що важливо для дитячого харчування. Готуємо такий компот методом дворазової заливки і без стерилізації.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот з вишень і яблук на зиму на 3-літрову банку легко! Перед початком приготування компоту підготуйте вишню і яблука до консервації. У обраної вишні видаліть пошкоджені плоди та ягоди очистіть від плодоніжок.
Потім її добре промийте холодною водою і відкиньте на друшляк для видалення всієї вологи.
яблука Промийте і наріжте їх шматочками довільної форми.
Невеликі плоди іноді кладуть в компот цілком. У заздалегідь вимиті банки покладіть підготовлену вишню і яблучні дольки.
Потім, залийте їх у банках, крутим окропом. На банки покладіть прокип’ячені кришки. Залиште фрукти в банках на 30 хвилин просочуватися і остигати.
Через 30 хвилин воду з банок перелийте через спеціальну кришку в ту ж каструлю. У цій воді розчиніть 300 г цукрового піску і зваріть сироп. Його прокип’ятіть на мінімальному вогні 2-3 хвилини.
Потім киплячим сиропом залийте вміст банок, заповнюючи їх до самого верху. Банки з компотом відразу загорніть і перевірте герметичність закупорки.
Банки переверніть на кришки і щільно укрийте будь «шубою». В такому стані компот в банках залиште на 1-2 доби і тільки потім перенесіть на зберігання в прохолодне темне місце.
Вдалих і смачних заготовок!
Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні на 3-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компот з яблук на зиму Компоти