Вишневий компот володіє насиченим смаком і ароматом. Навіть невеликої кількості такого напою вистачить на довгий час, так як його можна розбавити водою, тим самим відрегулювавши смакові якості.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 0,5 кг
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компоту з вишні без кісточок? Ретельно промиваємо ягоди і відкидаємо на друшляк. Зіпсовані вишні обов’язково викидаємо і не використовуємо в приготуванні.
За допомогою зубочистки продавлюємо кісточку кожен ягоди. Копітка робота займе у вас 15-20 хвилин.
Очищені вишні відразу складаємо в загальну ємність, щоб вони зберегли свій сік.
Після повного очищення ягід, викладаємо їх у банки. Вишні чергуємо з цукром.
Банки закриваємо кришками і ставимо в каструлю, дно якої попередньо устеляємо кухонним рушником. Заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо 40 хвилин.
Після такої процедури банки дістаємо. Компот з вишні без кісточок готовий. Приємного апетиту!
Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні без кісточок Компот з вишні на 1 літрову банку Компот з вишні на зиму Компоти