Солодкість компоту можна регулювати залежно від кислоти ягід. В рецепті розрахунок на кислу ягоду. Компот виходить концентрованим за рахунок великої кількості ягід в кожній банці. Приготування у середніх за розміром банках дозволить зручно зберігати в холодильнику після відкриття.
Інгредієнти: на 2 л.
- Вишня – 0.5 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з вишні на 2 літрову банку. Ягоди переберіть і залийте холодною водою на 2 години.
Підготуйте банки, вимивши їх з содою і простерилізований.
Прокип’ятіть кришки.
У каструлю налийте воду, поставте на вогонь, закип’ятити, всипте цукор і зваріть сироп.
Вишню промийте і засипте в банки.
Заповніть тару ягодами на ¾ висоти.
Влийте сироп у банки і відразу закатайте.
Банки переверніть догори дном і накрийте ковдрою. Дайте компоту повільно охолонути в приміщенні.
Приємного апетиту!
Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на зиму Компоти