Яскраво жовті і стиглі абрикоси змусять посміхнутися будь-якого в той час, коли не вистачає сезонного сонечка. Також не залишиться непоміченим їх приємний і частково вершковий смак, який супроводжується освіжаючими нотками, які в одну мить перемістять вас до тропікам. Це один з найбільш вдалих фруктів, який варто поєднувати з кислуватою вишнею.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 500 гр.
- Абрикоси – 400 – 500 гр.
- Цукор-пісок – гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Готувати компот з вишні та абрикосів на 3-х літрову банку на зиму просто! Спочатку підготуємо всі необхідні компоненти. Перебираємо абрикоси й вишні, щоб в компоті не траплялися зіпсовані плоди. Потім очищаємо ягоди вишні від черешків і добре промиваємо.
Промиті і просушені абрикоси ділимо навпіл і витягаємо з них кісточки. Складаємо половинку абрикосів окремо від вишні.
Потім обов’язково промиваємо банки з содою і стерилізуємо будь-яким звичним для вас способом: чи то духовка, мікрохвильова піч або пар.
В підготовлені банки викладаємо спочатку плоди вишні, а потім часточки абрикосів, щоб вони не пом’ялися під вагою ягід. Заливаємо вміст банки окропом, направляючи струмінь прямо в центр, і залишаємо в такому вигляді максимум на 15 хвилин.
після цього зливаємо воду в каструлю і засипаємо в неї цукровий пісок. Вміст ретельно перемішуємо, доводимо до кипіння і розливаємо по банках, наповнюючи їх до самого верху. Не бійтеся, якщо трохи переллєте через край.
Закатуємо стерилізовану банку кришкою і закутуємо в ковдру, щоб компот поступово остигав. Після охолодження зберігаємо компот при кімнатній температурі. Важливо відсутність прямих сонячних променів.
Бажаємо вам захопливого процесу і відмінного результату!