Коли у вас хороший урожай вишні і її потрібно швидко заготовити на зиму і переробити в чималій кількості, можете за пропонованим рецептом зробити вишневий компот з кісточками без стерилізації і в 3-літрових банках. Готуємо узвар методом подвійного заливки, адже стерилізувати компоти багато хто не люблять, та й часу на це піде більше. В міру солодкий і ароматний компот, буде добре зберігатися протягом року.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Готувати компот з вишні з кісточками без стерилізації на 3 літри на зиму легко! Насамперед підготуйте вишню до консервації, адже від цього багато в чому залежить і смак компоту, і надійність зберігання. Видаліть пошкоджені плоди, потім акуратно звільніть ягоди від плодоніжок і добре промийте вишню в холодній воді.
Банку промийте з харчовою содою. Стерилізувати її не потрібно. Кришку прокип’ятіть.
Чисту вишню пересипте в банку, заповнюючи її не більше ніж на 1/3 об’єму.
Потім залийте вишню окропом, прикрийте кришкою і залиште на 20-30 хвилин, коли зможете до банку торкатися долонями.
Після закінчення цього часу, воду з банки злити через спеціальну кришку в каструлю.
В цей красивий, рубінового кольору настій, насипте розраховане кількість цукру, перемішайте до повного розчинення і зваріть сироп.
Киплячим сиропом залийте вишню в банку і її відразу герметично закупорьте кришкою.
Потім банку переверніть на кришки і добре укутайте рушником і залиште на ніч для охолодження.
Компот з вишні з кісточкою без стерилізації готовий. Зберігати його можна в будь-якому темному місці.
Вдалих і смачних заготовок!