Коли у вас хороший урожай вишні і її потрібно швидко заготовити на зиму і переробити в чималій кількості, можете за пропонованим рецептом зробити вишневий компот з кісточками без стерилізації і в 3-літрових банках. Готуємо узвар методом подвійного заливки, адже стерилізувати компоти багато хто не люблять, та й часу на це піде більше. В міру солодкий і ароматний компот, буде добре зберігатися протягом року.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Готувати компот з вишні з кісточками без стерилізації на 3 літри на зиму легко! Насамперед підготуйте вишню до консервації, адже від цього багато в чому залежить і смак компоту, і надійність зберігання. Видаліть пошкоджені плоди, потім акуратно звільніть ягоди від плодоніжок і добре промийте вишню в холодній воді.

Банку промийте з харчовою содою. Стерилізувати її не потрібно. Кришку прокип’ятіть.

Чисту вишню пересипте в банку, заповнюючи її не більше ніж на 1/3 об’єму.

Потім залийте вишню окропом, прикрийте кришкою і залиште на 20-30 хвилин, коли зможете до банку торкатися долонями.

Після закінчення цього часу, воду з банки злити через спеціальну кришку в каструлю.

В цей красивий, рубінового кольору настій, насипте розраховане кількість цукру, перемішайте до повного розчинення і зваріть сироп.

Киплячим сиропом залийте вишню в банку і її відразу герметично закупорьте кришкою.

Потім банку переверніть на кришки і добре укутайте рушником і залиште на ніч для охолодження.

Компот з вишні з кісточкою без стерилізації готовий. Зберігати його можна в будь-якому темному місці.

Вдалих і смачних заготовок!

Вишня на зиму Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на 3-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компоти