Компоти на зиму готуються дуже просто. Не потрібно довго уварювати продукт, дотримуватися технологію поетапного варіння та ін. Досить просто ретельно перебрати і промити ягоди, укласти їх у відповідні банки і залити сиропом. А відкривши таку банку в потрібний момент, ми отримаємо ароматний і яскравий напій, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. При підготовці банок і кришок не забуваємо особливу увагу приділити стерилізації – це дозволить безпечно зберігати компот протягом року без ризику псування.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня (з кісточками) – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компоту з вишні з кісточками? Вишні перебираємо, гілочки, листя, випадкове сміття та дефектні плоди викидаємо. Ягоди ретельно промиваємо проточною водою. Даємо воді стекти, помістивши вишні в друшляк.
В чисті простерилізовані банки висипаємо підготовлені вишні (якщо банок декілька – намагаємося рівномірно розподілити загальна кількість вишень, якщо банку одна – засипаємо весь обсяг ягід в неї).
Вказану кількість води виливаємо в каструлю, додаємо цукор і ставимо на плиту. Доводимо сироп до кипіння й варимо пару хвилин.
заливаємо Приготовленим сиропом вишні в банках і відразу закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо банки з компотом догори дном, накриваємо теплою ковдрою або подушкою і даємо повільно охолонути. Остиглу заготовку можна прибрати в прохолодне темне місце для зберігання. Рекомендується вживати в їжу протягом одного року.
Приємного апетиту!
Вишня на зиму Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на 2-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компоти