Завжди яблучні компоти асоціюються із домашнім теплом і затишком. Щоб радувати своїх близьких цим чудовим напоєм всю зиму, заготовте його в декількох трилітрових банках.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука Антонівка – 1 кг
- Цукор-пісок – 0.2 гр.
- Лимонна кислота – 3 г.
- Вода питна – 2 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з яблук антонівка на 3-х літрову банку на зиму. Яблука ретельно помийте.
З кожного плоду виріжте серцевину і плодоніжку.
В об’ємну каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння.
Коли вода закипить, опустіть в окріп яблука на 2 хвилини і відразу розкладіть їх по стерилізованим банкам.
В кожну банку всипте по 200 грам цукру і трохи лимонної кислоти.
Банки залийте окропом до верху, загорніть кришками і укутайте в теплий плед до повного охолодження. Компот з антонівки відмінно зберігається в будь-якому прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти