При великій різноманітності в магазині соків і напоїв, домашній компот має ряд переваг, що відомо всім господиням. Як варіант такої заготовки буде, компот з яблук і чорноплідної горобини. Обсяг банок для компотів обирають на свій розсуд, і інгредієнти цього рецепта розраховані на 2-літрову банку. Яблука для компоту виберіть зрілі і тверді, щоб не стали кашею, і їх у такий напій кладуть вдвічі більше, ніж аронії. Узвар в каструлі варимо і потім зафарбовуємо в банку.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука – 400 гр.
  • Чорноплідна горобина – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 1.7 л

Процес приготування:

Як почати готувати компот з яблук і чорноплідної горобини на 2-літрову банку на зиму? Ягоди аронії акуратно відокремте від гілочок і плодоніжок і ретельно промийте теплою водою, щоб змити восковий наліт. Потім відкиньте на сито або друшляк для видалення зайвої вологи.

Яблука добре промийте і наріжте, не знімаючи шкірку, шматочками будь-якої форми і розмірів. Невеликі плоди можете залишити цілими або розрізати на половинки.

Потім до яблучним шматочках пересипте вимиту аронію і ложкою перемішайте.

В окремій каструлі закип’ятіть чисту питну воду з розрахунком на 2-літрову банку і обсяг вашої заготовки. Потім у воді розчиніть потрібну кількість цукру. У киплячий сироп покладіть яблука і аронію і поваріть їх на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Готовим вважають компот, коли шкірка аронії почне лопатися.

Чисті 2-літрові банки стерилізуйте будь-яким способом, а кришки прокип’ятіть. Зварений компот з яблук і чорноплідної горобини акуратно розлийте по стерильним банкам і відразу щільно закупорьте кришками. Перевірте герметичність закупорки. Потім банки поставте на кришки і на одну добу накрийте будь «шубою». Зберігати такий компот можна у звичайній коморі або підвалі.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти