Солодкі яблука і груші чудово поєднуються з цитрусовими всіх видів. Компот по цьому рецепту виходить делікатним, а лимонні нотки ніжно підкреслюють м’який смак яблук і груш.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 5 шт.
- Яблука – 5 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Вода – 2,4 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з яблук і груш з лимоном на зиму. Фрукти промиваємо й обсушуємо, після чого нарізаємо їх часточками і накладаємо в простерилізовані банки так, щоб вони займали приблизно дві третини обсягу.
Заливаємо фрукти окропом і прикриваємо банки кришками. Залишаємо їх настоюватися протягом 20 хвилин.
Виливаємо відвар в каструлю, засипаємо в нього цукор і доводимо до кипіння. Коли цукор повністю розчиниться, зменшуємо вогонь і варимо сироп ще хвилину.
Розливаємо сироп по банкам, закочує їх.
Перевертаємо банки догори дном, закутуємо пледом і залишаємо остигати, після чого переставляємо їх в прохолодне місце. Приємного апетиту!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку