Солодкі яблука і груші чудово поєднуються з цитрусовими всіх видів. Компот по цьому рецепту виходить делікатним, а лимонні нотки ніжно підкреслюють м’який смак яблук і груш.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 5 шт.
  • Яблука – 5 шт.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Вода – 2,4 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з яблук і груш з лимоном на зиму. Фрукти промиваємо й обсушуємо, після чого нарізаємо їх часточками і накладаємо в простерилізовані банки так, щоб вони займали приблизно дві третини обсягу.

Заливаємо фрукти окропом і прикриваємо банки кришками. Залишаємо їх настоюватися протягом 20 хвилин.

Виливаємо відвар в каструлю, засипаємо в нього цукор і доводимо до кипіння. Коли цукор повністю розчиниться, зменшуємо вогонь і варимо сироп ще хвилину.

Розливаємо сироп по банкам, закочує їх.

Перевертаємо банки догори дном, закутуємо пледом і залишаємо остигати, після чого переставляємо їх в прохолодне місце. Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку