Ароматний яскравий компот з жовтої сливи – відмінний варіант напою для втамування спраги. Кількість сливи в компоті ви регулюєте на ваш смак, а для додання напою легкої кислинки можете додати в нього трохи лимонної кислоти на кінчику чайної ложки. Так як компот ми заготовляємо зі сливи з кісточкою, рекомендуємо не зберігати його тривалий час, а випити протягом декількох місяців з моменту консервації. Із зазначеної кількості продуктів ми отримаємо дві баночки компоту по 700 мл
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Зливу жовта – 500 – 900 гр.
- Вода – 700 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з жовтої сливи на зиму без стерилізації. Сливи перебираємо, видаляємо листя і плодоніжки. Нам необхідні тільки тверді плоди, щоб вони не втратили свою форму в процесі приготування при обробці окропом. Промиваємо сливи в теплій проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб стекла вода.
Банки для заготівлі промиваємо питною содою, добре споліскують водою і ставимо в холодну духовку на решітку шийкою вниз стерилізуватися при температурі 110 градусів 5-7 хвилин. Потім, за допомогою прихватов, банки виймаємо з духовки і даємо їм охолонути 10-15 хвилин. Після цього укладаємо в банки обсохлі сливи.
У глибокій каструлі приготуємо сироп: воду доводимо до кипіння, додаємо цукор, перемішуємо, кип’ятити 3-5 хвилин і знімаємо з вогню. Гарячий сироп розливаємо по банках і закручуємо їх прокип’яченими кришками.
Перевертаємо банки з компотом догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, укривши їх пледом. Після того, як узвар охолоне до кімнатної температури – прибираємо банки в темне прохолодне місце на зберігання.
Компот з жовтих слив Компот із слив без стерилізації Компот із слив з кісточками Компот із слив на 1 літрову банку Компоти Сливи на зиму