Ще не так давно наші мами і бабусі варили лише варення та солодкі компоти, але в наші дні з’явилася кулінарна мода на густі джеми і конфітюри. Пропонуємо вам рецепт смачного конфітюру з малини, він відрізняється від звичайного варення тим, що має дуже щільну консистенцію, досягти якої можна за допомогою додавання дуже великої кількості цукру, що не дуже корисно, або ж натурального желюючий речовини агар-агару або пектину.
Інгредієнти: на 1 л.
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Вода – 400 мл
- Пектин – 20 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати конфітюр з малини. Свіжу малину переберіть від сміття і зіпсованих ягід, промийте дуже акуратно у великому тазі, щоб не роздавити ягоди, потім відцідіть її через друшляк, даючи стекти зайвої рідини.
В каструлю пересипте ягоди, додайте воду і поваріть малину ще 5 хвилин після того, як вода закипить.
Коли проварена малина охолоне, її потрібно перетерти через марлю і сито від кісточок.
малинове пюре додайте потрібну кількість цукру, розмішайте.
Додайте в каструлю будь желирующую кулінарну суміш (пектин, желатин тощо), доведіть до кипіння і поваріть 5 хвилин, безперервно помішуючи, на повільному вогні. Але зверніть увагу: якщо на упаковці з вашим желюючою речовиною буде написано, що його не потрібно варити, тоді поваріть малину з цукром 5 хвилин після закипання додайте його в суміш і розмішайте.
Конфітюр розподіліть по стерилізованим банкам і укупорьте їх герметичними кришками. Дайте банкам охолонути під пледом, потім виносьте малиновий конфітюр на зберігання в комору. Через деякий час він добре застигне і загусне.
Приємного апетиту!
Варення з малини п'ятихвилинка Джем з малини без кісточок Джеми Желе з малини без кісточок Малина без кісточок на зиму Малина на зиму Повидло з малини