Смачні консервовані огірки на зиму – мрія кожної господині. Однак вони часто стикаються з проблемою, коли рецептів безліч, а потрібно вибрати один, але самий кращий. Ми зробили цю роботу за вас: за запропонованим нижче рецепту огірки точно вийдуть соковитими, хрусткими і дуже смачними.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
  • Парасольки кропу – 4 – 6 шт.
  • Лавровий лист – 4 – 6 шт.

Процес приготування:

Робити дуже смачне консервування огірків на зиму легко! Огірки помити, замочити в холодній воді на кілька годин.

Потім огірки нарізати четвертинками. Перекласти їх в глибоку ємність.

Часник дрібно нарізати, додати до огірків. Туди ж відправити сіль, цукор і оцет.

Все ретельно перемішати і дати постояти кілька годин для просочення.

Необхідні для огірків банки простерилізувати.

На дно кожної банки покласти перець горошком, парасольки кропу, лавровий лист.

Щільно укласти в банки огірки, залити утворився під час настоянки соком. Закатати огірки, перевернути банки догори дном, укутати ковдрою.

На добу поставити банки з консервованими огірками на зиму дуже смачні в тепле місце. Потім банки переставити в темне прохолодне місце для зберігання. Взимку дуже смачна закуска на стіл забезпечена!

Закуска з огірків на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки в 3-х літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму