Смачні консервовані огірки на зиму – мрія кожної господині. Однак вони часто стикаються з проблемою, коли рецептів безліч, а потрібно вибрати один, але самий кращий. Ми зробили цю роботу за вас: за запропонованим нижче рецепту огірки точно вийдуть соковитими, хрусткими і дуже смачними.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Часник – 4 зуб.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
- Парасольки кропу – 4 – 6 шт.
- Лавровий лист – 4 – 6 шт.
Процес приготування:
Робити дуже смачне консервування огірків на зиму легко! Огірки помити, замочити в холодній воді на кілька годин.
Потім огірки нарізати четвертинками. Перекласти їх в глибоку ємність.
Часник дрібно нарізати, додати до огірків. Туди ж відправити сіль, цукор і оцет.
Все ретельно перемішати і дати постояти кілька годин для просочення.
Необхідні для огірків банки простерилізувати.
На дно кожної банки покласти перець горошком, парасольки кропу, лавровий лист.
Щільно укласти в банки огірки, залити утворився під час настоянки соком. Закатати огірки, перевернути банки догори дном, укутати ковдрою.
На добу поставити банки з консервованими огірками на зиму дуже смачні в тепле місце. Потім банки переставити в темне прохолодне місце для зберігання. Взимку дуже смачна закуска на стіл забезпечена!
Закуска з огірків на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки в 3-х літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму