Спочатку готується пісочне тісто. Потім блендером збиваються разом сир, цукор, яйця, білок і ванільний цукор. Далі туди додається чорниця з крохмалем. В кінці готується мигдальний штрейзель з коричневого цукру, борошна і вершкового масла. Всі запікається близько 50 хвилин.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Сир – 550 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Чорниця – 0.5 склянки
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Для штрейзеля: –
  • Мигдаль смажений – 80 гр.
  • цукор – 50 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування королівської ватрушки з чорницею? Починаємо з приготування пісочного тіста. Відправляємо розм’якшене вершкове масло в зручну ємність, додаємо до нього жовток, цукровий пісок і розтираємо все до отримання однорідної маси.

Просіваємо борошно через сито і частинами додаємо до маслу. Все ретельно перемішуємо і швидко. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник приблизно на півгодини.

В цей час готуємо начинку. В окрему ємність кладемо сир, яйця, цукровий пісок, яєчний білок і ванільний цукор.

Пробиваємо все з допомогою блендера, поки не вийде однорідна маса.

Також просіваємо через сито кукурудзяний крохмаль і відправляємо в сирну масу. Потім додаємо чорницю і акуратно перемішуємо лопаткою.

Готуємо посипання. Смажений мигдаль подрібнюємо в кавомолці і висипаємо в зручну ємність. Додаємо до горіхів коричневий цукор, вершкове масло і борошно.

Перетираємо руками в однорідну крихту.

Дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо його в тонкий пласт між двома листами пергаментного паперу. Беремо форму для запікання діаметром 18-20 см і викладаємо в неї тісто. Ліпимо невисокі бортики 3-4 см заввишки.

Виливаємо готову сирно-ягідну начинку.

Рівномірно посипаємо все мигдальною стружкою. Розігріваємо духовку до 180оС і запікаємо приблизно 45-55 хвилин. У перші 20 хвилин випікаємо пиріг, накривши листом фольги. Готового виробу даємо повністю охолонути у формі.

Перекладаємо ватрушку в тарілку для подачі, розрізаємо на порційні шматочки. Подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Ватрушка Королевська ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром класична Королевська ватрушка класична Царська ватрушка з сиром