Зовсім нескладний у приготуванні пиріг, який зможе приготувати навіть починаюча господиня. Рецепт докладно описаний і супроводжений покроковими фото. Важливо знати, що при формуванні піщаної крихти потрібно ретельно змішати з маргарином все борошно – крихта повинна бути дрібною і трохи вологою. Не повинно залишатися вільного борошняного залишку, інакше основа вийде сухуватою і занадто розсипчастою. Після випічки пирога потрібно дати повністю охолонути – так його і нарізати простіше, і смак самої випічки стає насиченішим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Маргарин вершковий – 150 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до приготування класичної королівської ватрушки з сиром і маргарином в духовці. Маргарин заздалегідь охолоджуємо в морозилці якийсь час, щоб він став твердіше. Так буде простіше подрібнювати його на тертці. Натираємо його на крупній тертці в широку миску. Поверх отриманої стружки просіваємо борошно і висипаємо половину від зазначеної кількості цукрового піску.

Перемішуємо всі разом і швидко перетираємо сухими руками. Необхідно отримати дрібну розсипчасту крихту, не прилипає до рук. Пісочна основа для ватрушки готова

Готуємо форму для випічки. Добре змащуємо її маслом. Також можна застелити її промасленим пергаментом – це полегшить завдання отримання вже спеченої ватрушки. Якщо форма силіконова, її можна не змащувати. Висипаємо дві третини приготовленої піщаної крихти в форму і розподіляємо її по всьому дну, формуючи невеликі бортики. Злегка утрамбовуємо шар крихти. Відставляємо форму з основою в бік і переходимо до підготовки сирної начинки.

Викладаємо в миску сир. Додаємо до нього соду, сіль, ванілін і половину цукрового піску. Ретельно перемішуємо всі разом. Можна скористатися заглибним блендером – сирна начинка у цьому випадку буде більш ніжною і однорідною.

Далі додаємо в сирну масу яйця і ретельно вимішуємо до повного змішування.

Готова сирна маса повинна бути схожа за консистенцією на густу сметану.

Викладаємо підготовлену сирну начинку у форму з основою з піщаної крихти, вирівнюємо її.

Поверх сирної начинки висипаємо частину піщаної крихти. Намагаємося розподілити її рівним шаром.

Розігріваємо духовку до 190 градусів. Форму з ватрушкой ставимо на середній рівень і випікаємо протягом сорока хвилин орієнтовно. Можливо, часу на випічку піде більше або менше. Орієнтуємося на колір скоринки на поверхні – ватрушка повинна помітно зарум’янитися.

Готову випічку дістаємо з духовки і даємо їй повністю охолонути. Потім обережно дістаємо ватрушку з форми, нарізаємо її на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром з пісочного тіста Королевська ватрушка Королевська ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка класична Царська ватрушка з сиром