Королевська ватрушка з варенням в духовці виходить, мабуть, навіть цікавіше і смачніше, ніж її класичний сирний варіант. Фруктово-ягідне додаток робить випічку більш соковитою і барвистою. Сир для ватрушки, звичайно, краще вибрати пожирніше. Так смак начинки буде більш насиченим. Варення може бути будь-яке. Головне, щоб воно не було надто рідким. Перед подачею ватрушке необхідно дати повністю охолонути, щоб начинка оформилася в стійкий шар, а пісочна крихта досить ущільнилася.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Масло вершкове (для тіста) – 250 гр.
  • Цукор-пісок (для тіста) – 160 гр.
  • Розпушувач тіста – 15 гр.
  • Сир – 450 гр.
  • Цукор-пісок (для начинки) – 90 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Варення – 0.66 ст.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати королевська ватрушка з варенням в духовці? Готуємо пісочну крихту для основи ватрушки. Для цього борошно в зазначеній кількості висипаємо в об’ємну миску.

Вершкове масло натираємо на крупній тертці прямо в миску з борошном. Щоб масло добре поділялось на стружку і на размазывалось за тертці, потримайте його попередньо двадцять-тридцять хвилин в морозилці. Замість вершкового масла можна використовувати маргарин.

Поверх натертого масла висипаємо цукровий пісок і ванілін.

Додаємо розпушувач тіста.

Тепер сухими руками перетираємо інгредієнти в мисці до отримання рівномірної крихти. Готову піщану суміш відставляємо в сторону.

В окремій мисці готуємо сирну начинку для ватрушки. Викладаємо сир, додаємо цукровий пісок.

Далі розбиваємо до сиру і цукру яйця.

Змішуємо всі разом. Найкраще для цієї мети використовувати занурювальний блендер, щоб добре розбити сирні крупинки, швидко розчинити цукор і домогтися кремовою текстури – така начинка після запікання виходить дуже ніжною.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Якщо форма силіконова, то можна і не змащувати.

Висипаємо в форму половину приготовленої піщаної крихти. Розподіляємо її рівним шаром по всій площі форми.

Далі на покладену крихту обережно виливаємо сирну начинку. Вирівнюємо сирний шар зворотною стороною ложки або лопаткою.

На сирний шар наносимо варення. Можна робити це за допомогою чайної ложки або кулінарного мішечка з відрізаним куточком. Якщо варення містить багато сиропу, його краще просто злити і пустити в хід саме густу частину.

розміщеного Поверх варення висипаємо частину піщаної крихти. Краще робити це потроху з допомогою столової ложки, а не відразу висипати весь кількість, так як потім складно рівно розподілити крихту з ніжною начинкою.

Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 190 градусів. Форму з ватрушкой встановлюємо на середній рівень і випікаємо протягом сорока п’яти – п’ятдесяти хвилин. В залежності від конкретної духовки, час випічки може бути трохи більше або трохи менше. Готова ватрушка повинна добре зарум’яниться.

Готове виріб дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути. Якщо розрізати ватрушку ще гарячою, то пісочна основа буде сильно кришитися і розсипатися, а ніжна начинка буде погано тримати форму. Після охолодження випічка стає більш стійкою і її вже легко можна розрізати на порції. Крім того, повноцінний смак ватрушки розкривається саме в охолодженому вигляді. При подачі шматочки ватрушки можна додатково полити варенням для соковитості.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром класична Королевська ватрушка класична Царська ватрушка з сиром