Любителі поєднання шоколадного тіста і сирної начинки не залишаться байдужими до цієї ватрушке. Її основа з піщаної крихти дуже тендітна, розсипчаста, з насиченим смаком какао, а сирна прошарок – ніжна, тануча у роті, вдало оттеняющая шоколадний акцент вершковим присмаком. У сирну масу також додаємо розтоплений білий шоколад – це і надає насолоду, і особливу насиченість смаку. Порційні шматочки такий ватрушки виглядають дуже апетитно і привабливо за рахунок контрасту кольорів – ніякого прикраси не потрібно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок (для основи) – 100 гр.
  • Сіль (для основи) – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Цукор-пісок (для начинки) – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Шоколад білий – 125 гр.
  • Сіль (для начинки) – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати королівську ватрушку з сиром і какао. Готуємо пісочну основу з какао. В об’ємну миску просіваємо борошно і дрібку солі через дрібне сито. Додаємо цукровий пісок і ванілін. Поверх просіваємо порошок какао.

Всі сухі інгредієнти в мисці змішуємо.

Тепер натираємо холодне вершкове масло на крупній тертці в миску з сухою сумішшю. Якщо масло сильно прилипає, занурюємо його в суміш в процесі натирання. Сухими руками змішуємо масляну стружку з борошняною масою і перетираємо всі разом.

Повинна вийти дрібна рівномірна крихта. Основа для ватрушки готова, ставимо її в холодильник до моменту формування пирога.

Для приготування сирної начинки в окрему миску викладаємо сир. Добре, якщо його жирність буде високою – так смак начинки помітно виграє. Додаємо до сиру цукровий пісок, яйця, щіпку солі і крохмаль.

З допомогою заглибного блендера змішуємо і подрібнюємо все разом до отримання однорідної гладкої маси. Білий шоколад ламаємо на маленькі шматочки і поміщаємо в термостійку миску. Розтоплюємо шоколад до рідкого стану на водяній бані або в мікрохвильовці в імпульсному режимі. Рідкий шоколад вливаємо в сирну масу і ретельно перемішуємо лопаткою до однорідності. Начинка готова.

Форму для випічки краще використовувати роз’ємну, оскільки вона дозволяє акуратно вийняти готову ватрушку без ризику пошкодити її. Змащуємо форму рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом. На дно форми висипаємо половину приготовленої шоколадної крихти. Рівномірно розподіляємо її по всій площі.

Поверх виливаємо сирну масу. Щоб при заливанні не змістити шар крихти, під струмінь сирної маси поміщаємо лопатку – так суміш делікатніше буде розтікатися по крихкій основі. Розподіляємо її додатково лопаткою в рівний шар.

На сирну начинку висипаємо залишилася крихту. Намагаємося зробити це рівномірно і повністю закрити білий шар. Ставимо форму з ватрушкой в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо пиріг протягом сорока п’яти – п’ятдесяти хвилин.

Готову ватрушку дістаємо з духовки і залишаємо остигати до теплого стану прямо у формі. Потім акуратно витягаємо пиріг і даємо йому вже повністю охолонути. Остиглу випічку нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Ватрушка з сиром з пісочного тіста Королевська ватрушка Королевська ватрушка з сиром і маслом в духовці Королевська ватрушка з сиром класична Королевська ватрушка класична Царська ватрушка з сиром