Апетитні і рум’яні коржики виходять при приготуванні вжитку способом. Спробуйте цікавий рецепт ароматної домашнього ласощі. Подавайте страву на сніданок або до чашечці чаю!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати коржики молочні вжитку способом легко! Сирцева спосіб передбачає початок процесу з розтоплення масла і цукру. Розігріваємо інгредієнти змішуємо між собою.

В остиглу масляно-цукрову суміш розбиваємо куряче яйце. Розмішуємо.

Далі вливаємо склянку молока.

Слідом просіваємо борошно, додаємо сіль і соду, гашену оцтом. Знову розмішуємо вміст.

Коли маса загусне, розминаємо її руками до отримання однорідного гладкого кома.

Розкачуємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо з нього невеликі кола. Використовуйте форму або склянку.

Заготовки викладаємо на деко. Можна обмазати їх молоком і зверху обсипати цукром.

Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці до утворення яскравого рум’янцю. Приблизно, на це піде 15-20 хвилин.

Готові молочні коржики викладаємо на тарілку, даємо їм трохи охолонути і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Молочні коржики Молочні коржики з дитинства