Апетитні і рум’яні коржики виходять при приготуванні вжитку способом. Спробуйте цікавий рецепт ароматної домашнього ласощі. Подавайте страву на сніданок або до чашечці чаю!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати коржики молочні вжитку способом легко! Сирцева спосіб передбачає початок процесу з розтоплення масла і цукру. Розігріваємо інгредієнти змішуємо між собою.
В остиглу масляно-цукрову суміш розбиваємо куряче яйце. Розмішуємо.
Далі вливаємо склянку молока.
Слідом просіваємо борошно, додаємо сіль і соду, гашену оцтом. Знову розмішуємо вміст.
Коли маса загусне, розминаємо її руками до отримання однорідного гладкого кома.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо з нього невеликі кола. Використовуйте форму або склянку.
Заготовки викладаємо на деко. Можна обмазати їх молоком і зверху обсипати цукром.
Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці до утворення яскравого рум’янцю. Приблизно, на це піде 15-20 хвилин.
Готові молочні коржики викладаємо на тарілку, даємо їм трохи охолонути і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Молочні коржики Молочні коржики з дитинства