Якщо запекти котлети з фаршу індички з підливою в духовці, то завдяки їй котлети придбають абсолютно новий смак. У цьому рецепті вам пропонується запекти їх в томатній підливці. Для запікання візьміть форму з високими бортиками, щоб підлива покрила котлети повністю.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Індичка фарш – 500 гр.
- Вівсяна крупа – 0.5 склянки
- Молоко коров’яче – 0.25 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для підливи: –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Вода – 900 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати котлети з фаршу індички з підливою в духовці. Дві цибулини почистіть і дрібно наріжте.
Почистіть моркву і подрібніть її на дрібну тертку.
У сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому спочатку цибулю, потім додайте натерту моркву.
В обсмажені овочі насипте борошно, добре перемішайте і посмажте її протягом декількох хвилин.
Потім покладіть в сковорідку томатну пасту, перемішайте і посмажте ще 5 хвилин.
Потім в цю засмажку влийте кип’ячену воду, розмішайте, щоб підлива не містила грудочок борошна, насипте сіль і цукор і поваріть підливку на маленькому вогні протягом 10 хвилин.
В окрему миску розбийте яйця, налийте до них молоко і за допомогою виделки їх збийте.
Потім насипте до них вівсянку, перемішайте і залиште на 15 хвилин для набухання.
Цибулину і часник почистіть, дрібно наріжте або подрібніть в чаші блендера і перекладіть їх до фаршу.
У фарш перекладіть набряклу вівсянку і додайте за смаком сіль і перець.
Потім фарш добре вимішайте і відбийте, щоб він став в’язким.
Глибоку форму для запікання змастіть рослинною олією. Розігрійте духовку до 200°С.
Змоченими водою руками зробіть з фаршу котлети і покладіть їх у форму.
На 15 хвилин котлети помістіть в розігріту духовку, щоб вони трохи схопилися.
Потім котлети залийте приготовленої томатною підливою і продовжите запікання ще 20 хвилин.
Приготовані котлети з фаршу індички в підливці перекладіть в порційні тарілочки і подайте до столу з вареними макаронами.
Приємного апетиту!
Котлети Котлети з індички Котлети з індички в духовці Котлети з філе індички Натуральні котлети з індички