Цей варіант рубаних курячих котлет більш поживний, так як до складу інгредієнтів входять гриби і сир. М’ясне блюдо готується досить швидко. Тут не потрібно пропускати птицю через м’ясорубку, домагаючись однорідного фаршу. Навпаки, вся родзинка котлет полягає в маленьких цілісних шматочки курки, які прекрасно поєднуються з грибами і сиром.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка – 450 гр.
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Сир – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 20 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
На початку кулінарного процесу готуємо всі інгредієнти. Курячу грудку промиваємо, видаляємо шкірку, плівку і зайвий жир, відокремлюємо філе від кістки. Нарізаємо м’ясо на маленькі шматочки.
Очищаємо цибулю від лушпиння і дрібно шаткуємо овоч.
З допомогою друшляка промиваємо печериці і, як і інші інгредієнти, дрібно нарізаємо їх.
Сир пропускаємо через крупну тертку.
В глибокій мисці змішуємо всі підготовлені інгредієнти: гриби, курку, цибулю і сир.
Додаємо до них сіль і перець за смаком і перемішуємо всі компоненти.
Далі розбиваємо яйце і додаємо вказану кількість борошна, яка допоможе нам склеїти котлети. Все перемішуємо.
Мочимо руки в холодній воді і формуємо невеликі котлети. Викладаємо їх на заздалегідь розігріту сковороду, змащену рослинним маслом і смажимо на середньому вогні під кришкою 2-3 хвилини.
Після перевертаємо котлети, зменшуємо вогонь до мінімального і засікаємо ще 5-6 хвилин.
Готові котлети з курячої грудки викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати весь зайвий жир, і подаємо до столу в гарячому вигляді. Блюдо виходить таким смачним і ніжним, що все зникне з тарілки за лічені хвилини. Їжте з насолодою і задоволенням!
Курячі котлети Курячі котлети без борошна Ніжні курячі котлети Рублені котлети з курячої грудки з борошном