Цей варіант рубаних курячих котлет більш поживний, так як до складу інгредієнтів входять гриби і сир. М’ясне блюдо готується досить швидко. Тут не потрібно пропускати птицю через м’ясорубку, домагаючись однорідного фаршу. Навпаки, вся родзинка котлет полягає в маленьких цілісних шматочки курки, які прекрасно поєднуються з грибами і сиром.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча грудка – 450 гр.
  • Печериці свіжі – 150 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

На початку кулінарного процесу готуємо всі інгредієнти. Курячу грудку промиваємо, видаляємо шкірку, плівку і зайвий жир, відокремлюємо філе від кістки. Нарізаємо м’ясо на маленькі шматочки.

Очищаємо цибулю від лушпиння і дрібно шаткуємо овоч.

З допомогою друшляка промиваємо печериці і, як і інші інгредієнти, дрібно нарізаємо їх.

Сир пропускаємо через крупну тертку.

В глибокій мисці змішуємо всі підготовлені інгредієнти: гриби, курку, цибулю і сир.

Додаємо до них сіль і перець за смаком і перемішуємо всі компоненти.

Далі розбиваємо яйце і додаємо вказану кількість борошна, яка допоможе нам склеїти котлети. Все перемішуємо.

Мочимо руки в холодній воді і формуємо невеликі котлети. Викладаємо їх на заздалегідь розігріту сковороду, змащену рослинним маслом і смажимо на середньому вогні під кришкою 2-3 хвилини.

Після перевертаємо котлети, зменшуємо вогонь до мінімального і засікаємо ще 5-6 хвилин.

Готові котлети з курячої грудки викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати весь зайвий жир, і подаємо до столу в гарячому вигляді. Блюдо виходить таким смачним і ніжним, що все зникне з тарілки за лічені хвилини. Їжте з насолодою і задоволенням!

Курячі котлети Курячі котлети без борошна Ніжні курячі котлети Рублені котлети з курячої грудки з борошном