Класика – це завжди просто, швидко, і смачно. Фарш для котлет беремо готовий або перекручуємо м’ясо індички з допомогою будь-якого кухонного гаджета, і бажано двічі. У фарш додаємо яйця, борошно і спеції за власним смаком. Смажимо котлети на сковорідці. Класичні котлети з індички ви можете заморозити і з них швидко приготувати вечерю.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Індичка фарш – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати класичні котлети з індички. Приготований або розморожений фарш з індички перекладіть в зручну для замісу посуд. Цибулю почистіть, дрібно наріжте і перекладіть до фаршу. Вбийте в фарш 2 яйця і додайте по своєму смаку будь-які приправи: подрібнений часник або спеціальну приправу для курки.

Фарш рукою добре вимісіть, кілька разів відбийте і, прикривши посуд шматочком плівки, залиште на 30 хвилин для настоювання.

В сковорідці добре розігрійте олію. В одну миску насипте борошно для панірування котлет, в іншу розбийте 2 яйця виделкою їх перемішайте.

Мокрими руками з фаршу сформуйте невеликі акуратні котлети. Кожну котлету спочатку запаніруйте в борошні, потім умочіть в яйце і викладіть на розігріту сковорідку.

Обсмажте котлети з обох боків до золотистої скоринки. Смажте на середньому вогні і по 7-10 хвилин на кожній стороні. Перевірте котлети на готовність, проштрикнув ножем, сік повинен бути прозорим. Приготовлені класичні котлети з індички розкладіть в порційні тарілочки і подайте до вечері з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Котлети Котлети з індички Котлети з індички на сковороді Котлети з філе індички