Фарш з стегна індички приготуйте самі, він буде якіснішим магазинного. Якщо у вас заморожене м’ясо індички, то розморозьте його в природних умовах, щоб добре зберегти соковитість. У фарш додаємо картоплю. Запечемо котлети в соусі, що зробить їх ніжними і соковитими.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Філе стегна індички – 600 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – за смаком
- Для підливи: –
- Сметана – 150 гр.
- Паприка – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати котлети з стегна індички в духовці, м’ясо стегна індички очистіть від плівок і сухожиль, промийте його, витріть насухо серветкою і наріжте на шматочки товщиною до 3 см
Цибулю і картоплю очистіть від шкірки і наріжте на середні шматочки.
М’ясо, цибулю і картоплю по черзі подрібніть в чаші блендера.
Приготований фарш перекладіть в зручну посуд. До фаршу насипте за своїм смаком сіль і прованські трави, вбийте яйце і додайте панірувальні сухарі.
Фарш рукою ретельно перемішайте і відбийте. Потім зробіть з фаршу котлети і укладіть їх на деко, застелене шматочком фольги і змащений маслом.
У чашці змішайте сметану з паприкою. Цей соус, посоліть і намажте їм котлети. Запікайте котлети в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин, тільки не перетримайте, тому щоб вони не стали сухими.
Приготовані котлети розкладіть в порційні тарілки і подайте до столу з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Котлети з індички Котлети з індички в духовці Котлети з філе індички Курячі котлети з підливою в духовці