Фарш з стегна індички приготуйте самі, він буде якіснішим магазинного. Якщо у вас заморожене м’ясо індички, то розморозьте його в природних умовах, щоб добре зберегти соковитість. У фарш додаємо картоплю. Запечемо котлети в соусі, що зробить їх ніжними і соковитими.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе стегна індички – 600 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – за смаком
  • Для підливи: –
  • Сметана – 150 гр.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати котлети з стегна індички в духовці, м’ясо стегна індички очистіть від плівок і сухожиль, промийте його, витріть насухо серветкою і наріжте на шматочки товщиною до 3 см

Цибулю і картоплю очистіть від шкірки і наріжте на середні шматочки.

М’ясо, цибулю і картоплю по черзі подрібніть в чаші блендера.

Приготований фарш перекладіть в зручну посуд. До фаршу насипте за своїм смаком сіль і прованські трави, вбийте яйце і додайте панірувальні сухарі.

Фарш рукою ретельно перемішайте і відбийте. Потім зробіть з фаршу котлети і укладіть їх на деко, застелене шматочком фольги і змащений маслом.

У чашці змішайте сметану з паприкою. Цей соус, посоліть і намажте їм котлети. Запікайте котлети в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин, тільки не перетримайте, тому щоб вони не стали сухими.

Приготовані котлети розкладіть в порційні тарілки і подайте до столу з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Котлети з індички Котлети з індички в духовці Котлети з філе індички Курячі котлети з підливою в духовці