Котлети – одне з найпоширеніших страв з м’яса, їх легко готувати і можна підібрати до них будь-гарнір. І у кожної господині є свої фішки для поліпшення цього м’ясної страви: хтось робить смачну підливку, а інші – додають сир або гриби.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курячий фарш – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Білий хліб – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати курячі котлети з сиром з підливою просто! Булку розламайте на шматочки і замочіть в холодній воді на 10 хвилин. Потім відіжміть її і покладіть в чашу блендера. Одну цибулину розрізати на четвертинки і додайте до булці. Подрібніть ці інгредієнти до однорідної маси. Замість блендера можна скористатися м’ясорубкою.

У мисці змішайте фарш з подрібненої булкою і одним яйцем, посоліть і приправте за смаком. Потім фарш необхідно відбити: беріть його руками і кидайте в миску 10-15 разів.

В миску всипте борошно. Вологими руками сформуйте з фаршу котлети однакової форми і обваляйте їх у борошні.

Форму для запікання змастіть соняшниковою олією, покладіть в неї котлети. Форму з котлетами поставте в духовку і запікайте 20 хвилин при 180 градусах. Це потрібно зробити для того, щоб в підливі вони не розвалилися.

Другу цибулину очистіть і дрібно наріжте. Морквину помийте, очистіть і натріть на тертці. Спочатку обсмажте цибулю на розігрітій сковорідці, потім додайте моркву, смажте 2-4 хвилини.

Після цього додайте томатну пасту, трохи цукру і сметану, перемішайте і тушкуйте до кипіння.

Котлети залийте отриманою підливою і запікайте в духовці 15-20 хвилин при 180 градусах. Готові курячі котлети з підливою підходять практично до будь-якого гарніру.

Приємного апетиту!

Курячі котлети без цибулі Курячі котлети в духовці Курячі котлети з морквою Курячі котлети з морквою і цибулею Курячі котлети з овочами Курячі котлети з підливою в духовці ПП курячі котлети в духовці